Mleko i jego przetwory - wyjście do KeSeM
- Szczegóły
- Opublikowano: poniedziałek, 08.05.2017 08:46
- Krasucka M.
- Odsłony: 1251
Serki, jogurty, kefiry, twarogi czy maślanka, to smaczne produkty włocławskiej Firmy- Kujawskiej Spółdzielni Mleczarskiej we Włocławku. Uczniowie Zespołu Szkół nr 3, uczestniczący w projekcie pn. "Kuchenne doświadczenia", wzięli udział w wycieczce do KeSeM-u, w którym mogli zobaczyć linię produkcyjną sera krajanki, klinika czy śmietanowego. Wyjście odbyło się w ramach realizowanego projektu, finansowanego z Fundacji "ANWIL dla Włocławka".
Wycieczka rozpoczęła się od zobaczenia laboratorium, następnie uczniowie mogli zobaczyć, w jakich warunkach odbywa się fermentacja i przetwarzanie mleka na linii do produkcji i pakowania serów, jogurtów naturalnych i greckiego. Wycieczkę zakończyła w sklepie firmowym, gdzie uczniowie mogli zobaczyć cały asortyment wyrobów produkowanych we włocławskim KeSeM. Dziękujemy firmie za możliwość zobaczenia