Wycieczki do zakładów pracy
- Szczegóły
- Kategoria: Branżowa Szkoła I st./ ZSZ / SPP
- Opublikowano: poniedziałek, 16.05.2016 10:46
- Krasucka M.
W ostatnim czasie uczniowie działu gastronomiczno - spożywczego udali się na wycieczki do zakładów pracy. Był to zakład gastronomiczny Złota Podkowa i zakład przemysłu cukierniczego Atlanta. W zakładzie gastronomicznym uczniowie mogli zobaczyć sale konsumenckie,
zaplecze, kuchnię, część hotelową oraz poznać przykładowe zestawy z menu. Natomiast w zakładzie cukierniczym uczniowie mogli zobaczyć proces produkcji popularnych karmelków "Kukułek", pianki w czekoladzie, linie do obtaczania wyrobów w czekoladzie oraz pakowania gotowych wyrobów. Uczniowie zarówno w zakładzie gastronomicznym jak i cukierniczym mieli możliwość poznać system pracy, obowiązujące przepisy i spróbować wyroby własne. Wycieczki do zakładów pracy są świetną formą uzupełnienia wiedzy teoretycznej z przedmiotów zawodowych. Dziękujemy Firmom Złota Podkowa i Atlanta z umożliwienie zwiedzania zakładów.