Wycieczka do zakładu gastronomicznego
- Szczegóły
- Kategoria: Branżowa Szkoła I st./ ZSZ / SPP
- Opublikowano: czwartek, 03.11.2016 12:06
- B. Jastrzębska i M.Krasucka
W dniu 27.10.2016 r grupa uczniów kucharzy z Zasadniczej Szkoły Zawodowej i Szkoły Przysposabiającej udała się na wycieczkę do zakładu gastronomicznego - "Złota Podkowa". Uczniowie mogli zobaczyć organizację pracy w części kuchennej, zaplecze magazynowe oraz sale konsumenckie. O swoje pracy opowiadali również kucharze i kelnerzy pracujący z zakładzie.
Uczniowie mogli zapoznać się z menu na różne okazje. Wycieczka mogła się odbyć dzięki współpracy naszej szkoły z restauracją i oraz wpisywała się w priorytet MEN, dotyczący podniesienia jakości kształcenia zawodowego w ZSZ i SPP poprzez angażowanie pracodawców w proces dostosowania kształcenia zawodowego do potrzeb rynku pracy.