E-SZKOŁA ZS3 nr 3

Strefa Rodzica - dokumenty do pobrania

Statuty, regulaminy, procedury, zebrania, dzwonki itp... Więcej...

MENU OBIADOWE - stołówka szkolna

Wypożyczalnia rowerów trójkołowych i sprzętu rehabilitacyjnego

Regulamin, dokumenty, informacje... Więcej

Internat dla uczennic - POLECAMY!

Punkt konsultacyjny

Punkt konsultacyjny dla rodziców i nauczycieli. Więcej...

Jesteśmy na Facebook

Jesteśmy też tutaj!

Zespół Szkół Nr 3

ZSnr3 Zapoznaj się ze wszystkimi typami szkół, które wchodzą w skład naszej placówki.

Wsparcie

Nasz kanał na Youtube!

youtube

Ostatnio na Youtube

Wirtualne Zakończenie Roku Szkolnego 2019/2020

LOKOMOTYWA - DZIEŃ DZIECKA 2020

Kocham Cię Mamo...

Branżowa Szkoła I Stopnia

Szkoła Przysposabiająca do Pracy

Selfie z Flagą M

Pandemia

Nasi szkolni felinoterapeuci online ;)

Nauka zdalna - prace naszych uczniów

Radość najpiękniejszych lat w naszym wykonaniu

Klub Świetlik

Rehabilitacja 25Plus

Statystyki

Odsłon artykułów:
3687351

Odwiedza nas 50 gości oraz 0 użytkowników.

Powiatowy Ośrodek Koordynacyjno-Rehabilitacyjno-Opiekuńczy

 

Kuchenne doświadczenia

Rozpoczęliśmy wdrażanie projektu, finansowanego z Fundacji "ANWIL dla Włocławka" pn. "Kuchenne doświadczenia". Projekt jest realizowany w partnerstwie z Zespołem Szkół nr3 i Fundacją Caietanus. Po pierwszym spotkaniu organizacyjnym, które odbyło się w styczniu w nowej stołówce szkolnej, zrekrutowano uczestników

projektu i ustalono grafik zajęć. Do projektu zgłosiły się trzy grupy streetworkerów i grupa uczniów z Zespołu Szkól nr 3 we Włocławku. Ponadto w ramach projektu będą prowadzone zajęcia otwarte dla uczniów, gdzie poruszane będą zagadnienia związane ze zjawiskami zachodzącymi w kuchni, nawiązujące do chemii, biologii, matematyki czy fizyki. W dniach 31 stycznia i 1 lutego odbyły się pierwsze warsztaty dla czterech grup łącznie. Grupy dziewcząt i chłopców, w nowoczesnych pracowniach działu gastronomicznego w Zespole Szkół Nr 3, mogły zaobserwować wiele ciekawych zjawisk: rozrost drożdży piekarskich, łączenie się składników w cieście oraz sosie czosnkowym, pieczenie się się ciasta drożdżowego, topnienie sera czy parowanie wody z surowców. Na koniec zajęć wszyscy mogli ocenić organoleptycznie gotowe wyroby i delektować się w efekcie pyszną pizzą w różnych wydaniach. Po zjedzeniu i uporządkowaniu sprzętów była możliwość zwiedzenia prawdziwej kuchni, w której przygotowywane są obiady. Zajęcia kulinarne są okazją do wspólnej pouczającej zabawy. W pierwszych zajęciach brały udział zgłoszone grupy streetworkerów ze swoimi podopiecznymi oraz grupa uczniów z Zespołu Szkół nr 3 we Włocławku.

  • kuchenne1
  • kuchenne3
  • kuchenne8
  • kuchenne9