Kuchenne doświadczenia
- Szczegóły
- Kategoria: Branżowa Szkoła I st./ ZSZ / SPP
- Opublikowano: piątek, 10.03.2017 09:00
- Krasucka M.
W dniu 2 marca w Zespole Szkól nr 3 gimnazjaliści z Zespołu Szkół Integracyjnych z Włocławka wzięli udział w zajęciach w ramach partnerskiego projektu edukacyjnego Fundacji Caietanus pt. "Kuchenne doświadczenia", który jest finansowany z Fundacji "ANWIL dla Włocławka", z konkursu "Uczę się z Anwil". Uczniowie mogli zaobserwować wiele ciekawych zjawisk fizycznych, chemicznych i zmian zachodzących w produktach podczas przygotowania popularnej pizzy.
Uczestnicy z zainteresowaniem i chęcią brali czynny udział w jej wykonaniu. Przez chwilę mogli się poczuć jak prawdziwi kucharze, mogli też zwiedzić cały nowy segment żywieniowy i inne pracownie w Zespole Szkół nr 3 we Włocławku. Zajęcia zakończyły się wspólną degustacją pizzy. Więcej informacji o projekcie i zdjęć z udziału uczniów ZSI w zajęciach na Facebook Fundacji Caietanus.