Chemia gospodarcza w "Kuchennych doświadczeniach"
- Szczegóły
- Kategoria: Branżowa Szkoła I st./ ZSZ / SPP
- Opublikowano: poniedziałek, 08.05.2017 08:37
- Krasucka M.
Płyn do mycia naczyń, proszki do prania, vanish, środki czystości i inne artykuły chemii gospodarczej, stosowanej do utrzymania czystości w kuchni i jej otoczeniu, to mogli poznać przyszli kucharze oraz krawcy na lekcji otwartej w ramach projektu "Kuchenne doświadczenia", uczniowie Zasadniczej Szkoły Zawodowej ZS nr 3. W dniu 28 kwietnia br w pracowniach gastronomicznych ZS nr 3 odbyła się lekcja pokazowa, gdzie uczniowie poznali różne środki czystości,
sposoby zastosowania podczas różnych prac jak również zagrożenia wynikające z niewłaściwego ich zastosowania. Było pranie ściereczek, doświadczenie z ACE i materiałami, wykorzystanie specjalnych odplamiaczy itp. Zachęcamy do oglądania zdjęć z lekcji otwartej na Facebook Fundacji Caietanus. Projekt finansowany z Fundacji "ANWIL dla Włocławka" i realizowany w partnerstwie przez Fundację Caietanus i Zespół Szkół Nr 3 we Włocławku.