E-SZKOŁA ZS3 nr 3

Strefa Rodzica - dokumenty do pobrania

Statuty, regulaminy, procedury, zebrania, dzwonki itp... Więcej...

MENU OBIADOWE - stołówka szkolna

Wypożyczalnia rowerów trójkołowych i sprzętu rehabilitacyjnego

Regulamin, dokumenty, informacje... Więcej

Internat dla uczennic - POLECAMY!

Punkt konsultacyjny

Punkt konsultacyjny dla rodziców i nauczycieli. Więcej...

Jesteśmy na Facebook

Jesteśmy też tutaj!

Zespół Szkół Nr 3

ZSnr3 Zapoznaj się ze wszystkimi typami szkół, które wchodzą w skład naszej placówki.

Wsparcie

Nasz kanał na Youtube!

youtube

Ostatnio na Youtube

Wirtualne Zakończenie Roku Szkolnego 2019/2020

LOKOMOTYWA - DZIEŃ DZIECKA 2020

Kocham Cię Mamo...

Branżowa Szkoła I Stopnia

Szkoła Przysposabiająca do Pracy

Selfie z Flagą M

Pandemia

Nasi szkolni felinoterapeuci online ;)

Nauka zdalna - prace naszych uczniów

Radość najpiękniejszych lat w naszym wykonaniu

Klub Świetlik

Rehabilitacja 25Plus

Statystyki

Odsłon artykułów:
3448139

Odwiedza nas 9 gości oraz 0 użytkowników.

Powiatowy Ośrodek Koordynacyjno-Rehabilitacyjno-Opiekuńczy

 

Wycieczka do KeSeM

Uczniowie klasy ze Szkoły Zawodowej udali się wraz z nauczycielami na wycieczkę do KeSeM we Włocławku. Uczniów oprowadzałam po zakładzie Pani Ania, która wycieczkę rozpoczęła od miejsca przyjmowania mleka, podstawowego surowca do wyrobu zdrowych produktów mleczarskich naszej lokalnej firmy. Celem wycieczki było poznanie procesów przetwarzania mleka na serki, kefiry, masło czy śmietany a następnie poznanie etapu dystrybucji.

Uczniowie najpierw poznali miejsce, w którym dokonuje się badań przyjmowanego surowca a następnie wyrobu czyli laboratorium, następnie przeszli przez linie produkcyjne serka śmietankowego, twarogów, śmietany i masła. Mogli też obserwować rozlewanie i pakowanie kefirów. Pani Ania przekazywała informację o ilości produkcji danych wyrobów w ciągu dnia, terminach przydatności do spożycia jak również zwracała szczególną uwagę na higienę produkcji oraz warunki przechowywania. Na koniec uczniowie zapoznali się z dystrybucją asortymentu produktów mleczarskich w sklepie firmowym. Wycieczka wpisywała się w działania projektu partnerskiego Fundacji Caietanus i Zespołu Szkół nr3 pn. "Słodko- gorzki smak matematyki", finansowanego z Fundacji "ANWIL dla Włocławka". Bardzo dziękujemy Firmie KeSeM za możliwość zwiedzenia zakładu i wejścia na produkcję.

  • 20180524_104004
  • 20180524_112609
  • 20180524_112848
  • PART_1527163084293
  • PART_1527163108742