Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania
- Szczegóły
- Kategoria: Branżowa Szkoła I st./ ZSZ / SPP
- Opublikowano: wtorek, 04.12.2018 08:46
- Siwińska S.
W związku z Europejskim Dniem Zdrowego Jedzenia i Gotowania obchodzonego w dniu 8 listopada nauczyciele działu gastronomiczno-spożywczego wraz z uczniami przygotowali zdrowe przekąski: szaszłyki warzywne, szaszłyki owocowe, pieczywo dietetyczne z musem z dyni, których degustacja odbyła się wśród uczniów ZSZ, BSIS, SPP
na długiej przerwie. Był to element kampanii na rzecz promocji zdrowego żywienia i zachętą do spożywania pełnowartościowych produktów zamiast napojów gazowanych i chipsów. Degustacja cieszyła się dużym zainteresowaniem wśród młodzieży, a przekąski były chętnie spożywane przez młodzież. Organizatorzy: nauczyciele działu gastronomiczno-spożywczego; Sylwia Wawrzyniak, Wioletta Zajączkowska, Maria Krasucka, Bożena Jastrzębska