Wyróżnienie w etapie okręgowym ogólnopolskiego konkursu kulinarnego
- Szczegóły
- Kategoria: Branżowa Szkoła I st./ ZSZ / SPP
- Opublikowano: czwartek, 14.02.2019 11:45
- Krasucka M.
Nasza uczennica klasy 3 b z ZSZ w zawodzie kucharz zdobyła wyróżnienie turnieju kulinarnym. Okręgowy etap turnieju odbył się 8 lutego w Kowalu. W konkursie wzięli przedstawiciele szkół gastronomicznych z regionu i nawet z Gorzowa Wielkopolskiego. Tematem przewodnim konkursu był "Wariacje z wieprzowiny" Uczniowie sprawdzali swoją wiedzę i umiejętności podczas testu teoretycznego, przygotowanego przez Zespół Szkół Gastronomicznych w Zabrzu oraz praktycznego wykonania potrawy z wieprzowiny według własnej receptury.
Uczniowie mieli również za zadanie zaprezentować swoją potrawę przed komisją i uczestnikami konkursu. Uczestnicy walczyli o bardzo atrakcyjne nagrody a wygraną był udział w ogólnopolskim etapie. Uczennica do konkursu została przygotowana z wiedzy teoretycznej i praktycznej przez p. Bożenę Jastrzębską i Marię Krasucką. Gratulujemy naszej uczennicy odwagi i kreatywności i życzymy dalszych sukcesów.