E-SZKOŁA ZS3 nr 3

Strefa Rodzica - dokumenty do pobrania

Statuty, regulaminy, procedury, zebrania, dzwonki itp... Więcej...

MENU OBIADOWE - stołówka szkolna

Wypożyczalnia rowerów trójkołowych i sprzętu rehabilitacyjnego

Regulamin, dokumenty, informacje... Więcej

Internat dla uczennic - POLECAMY!

Punkt konsultacyjny

Punkt konsultacyjny dla rodziców i nauczycieli. Więcej...

Jesteśmy na Facebook

Jesteśmy też tutaj!

Zespół Szkół Nr 3

ZSnr3 Zapoznaj się ze wszystkimi typami szkół, które wchodzą w skład naszej placówki.

Wsparcie

Nasz kanał na Youtube!

youtube

Ostatnio na Youtube

Wirtualne Zakończenie Roku Szkolnego 2019/2020

LOKOMOTYWA - DZIEŃ DZIECKA 2020

Kocham Cię Mamo...

Branżowa Szkoła I Stopnia

Szkoła Przysposabiająca do Pracy

Selfie z Flagą M

Pandemia

Nasi szkolni felinoterapeuci online ;)

Nauka zdalna - prace naszych uczniów

Radość najpiękniejszych lat w naszym wykonaniu

Klub Świetlik

Rehabilitacja 25Plus

Statystyki

Odsłon artykułów:
3687278

Odwiedza nas 29 gości oraz 0 użytkowników.

Powiatowy Ośrodek Koordynacyjno-Rehabilitacyjno-Opiekuńczy

 

Udział w Konkursie Cukierniczym

W dniu 25.03.2014r w Zespole Szkół nr 6 w Toruniu odbył się konkurs  kulinarny pt.: "Smaki Europy" . W konkursie wzięło dziesięć zespołów, wśród nich dwa zespoły z naszej szkoły z ZSZ i SPP. Podczas konkursu nasze reprezentacje prezentowały ciasta: pochodzenia greckiego Tsoureki oraz szkockie

Dundee cake. Zespoły zaprezentowały historię, tradycje ciast  w poszczególnych krajach oraz podczas prezentacji multimedialnej sposoby wykonania. W czasie, kiedy poszczególne drużyny przygotowywały się do prezentacji swoich deserów, organizatorzy przedstawiali ciekawostki kulinarne związane z poszczególnymi europejskimi krajami. Podczas konkursu zaprezentowano wspaniałe wyroby cukiernicze i desery. Wszyscy uczestnicy turnieju wykazali się pomysłowością w zaprezentowaniu jury swoich wyrobów. Wśród oceniających był cukiernik,  który był również min sponsorem nagród dla wszystkich uczestników. Bezkonkurencyjny okazał się tort Dacquoise, wykonany z bezy z masą mascarpone i karmelu z orzechami i daktylami, przygotowany przez zespól z Torunia. Udział w konkursie był możliwością poznania ciekawych historii i anegdot związanych z podawaniem deserów w poszczególnych krajach oraz cennym doświadczeniem. Nasze drużyny wzbudziły wśród wszystkich podziw prezentacją wyrobów oraz oryginalnymi strojami. W nagrodę uczniowie otrzymali, oprócz dyplomów, książki kulinarne oraz oryginalne toruńskie pierniki. Na koniec konkursu odbyła się degustacja przygotowanych przez uczniów ciast i deserów. Uczniowie do konkursu zostali przygotowani pod kierunkiem Wioletty Zajączkowskiej i Marii Krasuckiej. Świąteczny stroik i wianki przygotowali uczniowie z klasy ogrodników (wych. A. Wasilewska klasa 2d ZSZ) pod kierunkiem p. K. Korpalskiej  oraz stroje p. kierownik B. Czubakowska i  p. Pliszczyńska.

  • konkurs-cukierniczy-1
  • konkurs-cukierniczy-10
  • konkurs-cukierniczy-11
  • konkurs-cukierniczy-12
  • konkurs-cukierniczy-13
  • konkurs-cukierniczy-14
  • konkurs-cukierniczy-15
  • konkurs-cukierniczy-16
  • konkurs-cukierniczy-17
  • konkurs-cukierniczy-18
  • konkurs-cukierniczy-2
  • konkurs-cukierniczy-3
  • konkurs-cukierniczy-4
  • konkurs-cukierniczy-5
  • konkurs-cukierniczy-6
  • konkurs-cukierniczy-7
  • konkurs-cukierniczy-8
  • konkurs-cukierniczy-9