E-SZKOŁA ZS3 nr 3

Strefa Rodzica - dokumenty do pobrania

Statuty, regulaminy, procedury, zebrania, dzwonki itp... Więcej...

MENU OBIADOWE - stołówka szkolna

Wypożyczalnia rowerów trójkołowych i sprzętu rehabilitacyjnego

Regulamin, dokumenty, informacje... Więcej

Internat dla uczennic - POLECAMY!

Punkt konsultacyjny

Punkt konsultacyjny dla rodziców i nauczycieli. Więcej...

Jesteśmy na Facebook

Jesteśmy też tutaj!

Zespół Szkół Nr 3

ZSnr3 Zapoznaj się ze wszystkimi typami szkół, które wchodzą w skład naszej placówki.

Wsparcie

Nasz kanał na Youtube!

youtube

Ostatnio na Youtube

Wirtualne Zakończenie Roku Szkolnego 2019/2020

LOKOMOTYWA - DZIEŃ DZIECKA 2020

Kocham Cię Mamo...

Branżowa Szkoła I Stopnia

Szkoła Przysposabiająca do Pracy

Selfie z Flagą M

Pandemia

Nasi szkolni felinoterapeuci online ;)

Nauka zdalna - prace naszych uczniów

Radość najpiękniejszych lat w naszym wykonaniu

Klub Świetlik

Rehabilitacja 25Plus

Statystyki

Odsłon artykułów:
3633828

Odwiedza nas 55 gości oraz 0 użytkowników.

Powiatowy Ośrodek Koordynacyjno-Rehabilitacyjno-Opiekuńczy

 

Pokaz gęsiny

W dniu 5 listopada w szkole zawodowej odbyła się prezentacja potraw z gęsiny i stosowanych dodatków, połączona z degustacją, pod hasłem "Czas na gęsinę". Wszyscy chętni mogli podczas skosztować piersi pieczonej z gęsi oraz dodatków z dyni, buraczków, kapusty czerwonej oraz jabłek.

Prezentacja wpisuje się w Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny w Przysieku, który jest szczytem akcji ?Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina?: jest to największy jarmark gęsiny w Polsce, a przy okazji wydarzenie kulturalne, edukacyjne, pełne atrakcji dla dorosłych i dzieci. W prezentacji wzięli uczniowie klasy trzeciej gastronomicznej , którzy biorą udział w cyklu szkoleń e-learningowych dla uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych województwa kujawsko-pomorskiego przy współpracy z Kujawsko-Pomorskim Centrum Kształcenia Nauczycieli.: ?Atrakcyjność kuchni regionalnej jako przewaga konkurencyjna w gastronomii (na przykładzie gęsiny i produktów tradycyjnych w regionalnej kuchni z Kujawsko-Pomorskiego). Partnerem merytorycznym szkoleń jest Stowarzyszenie Euro Toques Polska. Kolejnym etapem będzie udział naszych uczniów w Kujawsko-Pomorskim Festiwalu Gęsiny oraz turnieju szkól gastronomicznych, który odbędzie się w dniach 10 ? 11 listopada 2013 r. w Przysieku pod Toruniem.

  • gesina-1
  • gesina-10
  • gesina-11
  • gesina-12
  • gesina-13
  • gesina-14
  • gesina-15
  • gesina-16
  • gesina-17
  • gesina-2
  • gesina-3
  • gesina-4
  • gesina-5
  • gesina-6
  • gesina-7
  • gesina-8
  • gesina-9