E-SZKOŁA ZS3 nr 3

Strefa Rodzica - dokumenty do pobrania

Statuty, regulaminy, procedury, zebrania, dzwonki itp... Więcej...

MENU OBIADOWE - stołówka szkolna

Wypożyczalnia rowerów trójkołowych i sprzętu rehabilitacyjnego

Regulamin, dokumenty, informacje... Więcej

Internat dla uczennic - POLECAMY!

Punkt konsultacyjny

Punkt konsultacyjny dla rodziców i nauczycieli. Więcej...

Jesteśmy na Facebook

Jesteśmy też tutaj!

Zespół Szkół Nr 3

ZSnr3 Zapoznaj się ze wszystkimi typami szkół, które wchodzą w skład naszej placówki.

Wsparcie

Nasz kanał na Youtube!

youtube

Ostatnio na Youtube

Wirtualne Zakończenie Roku Szkolnego 2019/2020

LOKOMOTYWA - DZIEŃ DZIECKA 2020

Kocham Cię Mamo...

Branżowa Szkoła I Stopnia

Szkoła Przysposabiająca do Pracy

Selfie z Flagą M

Pandemia

Nasi szkolni felinoterapeuci online ;)

Nauka zdalna - prace naszych uczniów

Radość najpiękniejszych lat w naszym wykonaniu

Klub Świetlik

Rehabilitacja 25Plus

Statystyki

Odsłon artykułów:
3436679

Odwiedza nas 8 gości oraz 0 użytkowników.

Powiatowy Ośrodek Koordynacyjno-Rehabilitacyjno-Opiekuńczy

 

Turniej gastronomiczny

W dniu 11 listopada br. reprezentacja uczniów wraz z "kibicami" z Zespołu Szkół Nr 3, kucharze z klasy 3c, wzięli udział w turnieju gastronomicznym w Przysieku, który był finałem szkolenia pn. "Atrakcyjność kuchni regionalnej jako przewaga konkurencyjna w gastronomii

(na przykładzie gęsiny i produktów tradycyjnych w regionalnej kuchni z Kujawsko - Pomorskiego). W dniu Święta Narodowego w Przysieku pod Toruniem odbywał się Kujawsko - Pomorski Festiwal Gęsiny. W turnieju brało 12 dwuosobowych drużyn wraz z nauczycielem ze szkół gastronomicznych z naszego województwa. Każdy zespół otrzymał jednakowe produkty.Zadaniem drużyn byłoprzygotowanie 4 porcji potrawy lub potraw (minimum 1 potrawa) w czasie 3,5 godziny. Zespoły miały do dyspozycji następujące sprzęty: piec konwekcyjny, kuchenka indukcyjna, blender, mikser. Efekty działań zespołów były oceniane według następujących kryteriów:

  • smak: 10 punktów
  • prezentacja: 5 punktów
  • kreatywność: 5 punktów
  • wykorzystanie: produktów 10 punktów
  • technika: 5 punktów
  • czas realizacji potraw: 5 punktów

Nasza reprezentacja przygotowała 3 rodzaje potraw z gęsiny: flaczki z gęsiny, pierś duszoną w sosie własnym z jabłkiem oraz udźce pieczone z jabłkami, śliwkami i cebulą. Dla naszych uczniów najważniejsze były: udział w turnieju w gronie reprezentacji szkół z województwa, zdobycie nowych doświadczeń i wzajemna rywalizacja. Wyniki finału zostaną ogłoszone na uroczystej Gali Złotych Półgęsków na początku grudnia br. w Przysieku. Informacje wraz z galerią z imprezy, na których jest nasza reprezentacja znajdują się w tutaj oraz w załączonej galerii.

  • DSCF0551
  • DSCF0553
  • DSCF0555
  • DSCF0556
  • DSCF0559
  • DSCF0562
  • DSCF0564
  • DSCF0566
  • DSCF0569
  • DSCF0571
  • DSCF0576
  • DSCF0579
  • DSCF0586
  • DSCF0588
  • DSCF0591
  • DSCF0593
  • DSCF0597
  • DSCF0598