Nasi uczniowie wrócili z Hiszpanii. Relacja z zajęć w hiszpańskiej szkole
- Szczegóły
- Kategoria: Zespół Szkół Nr 3
- Opublikowano: wtorek, 22.10.2019 12:04
- Ewa Fol
Od 6 do 12 października 2019 roku grupa uczniów z naszej szkoły wzięła udział w programie Ponadnarodowa mobilność uczniów” pod nazwą „Polsko – hiszpańskie wariacje”. Celem przedsięwzięcia było podniesienie kompetencji kluczowych uczniów w zakresie wielojęzyczności, integracji i wzajemnego poznania, umiejętności uczenia się
Obchody światowego dnia osób niewidomych i niedowidzących DZIEŃ BIAŁEJ LASKI w ZS nr 3 we Włocławku
- Szczegóły
- Kategoria: Zespół Szkół Nr 3
- Opublikowano: środa, 16.10.2019 10:46
- Agnieszka Pietraszkiewicz
Miej oczy i uszy, serce i duszę szeroko otwarte – niewidomi dostrzegaj ich! ...Takie oto hasło towarzyszyło obchodom Światowego Dnia Osób Niewidomych i Niedowidzących w dniu 15 października w naszej szkole. Wyjątkowość Dnia Białej Laski polegała na przybliżeniu problematyki osób niewidomych i niedowidzących, ograniczeń z jakimi się borykają każdego dnia oraz uwrażliwieniu na ich potrzeby. Zanim każdy z nas odpowiedział sobie na pytanie: Integracja – marzenie czy rzeczywistość,
Dzień Chłopaka
- Szczegóły
- Kategoria: Zespół Szkół Nr 3
- Opublikowano: piątek, 04.10.2019 07:47
- Aneta Wojtasiak
"Bo chłopaki, nasze chłopaki do przyjaźni, hulanki, roboty i draki" Radość, zabawa i śmiech towarzyszyły uroczystości zorganizowanej z okazji Dnia Chłopaka. Męska część grona pedagogicznego oraz uczniowie naszej szkoły zostali poddani próbie odwagi, męstwa i dystansu, biorąc udział w zabawnych konkurencjach pokazu mody i makijażu.
Szykujemy kartki dla uczestników Powstania Warszawskiego!
- Szczegóły
- Kategoria: Zespół Szkół Nr 3
- Opublikowano: środa, 02.10.2019 13:35
- Katarzyna Szeller
Z przyjemnością informujemy, iż dołączyliśmy do bardzo szczytnej akcji "BOHATERON – WŁĄCZ HISTORIĘ! WYSYŁKA KARTKI DO POWSTAŃCA". Ogólnopolska akcja ma na celu upamiętnienie i uhonorowanie uczestników Powstania Warszawskiego oraz historii Polski XX wieku. Projekt ma edukować Polaków, bazując na historiach Powstańców, wzmacniać poczucie tożsamości narodowej, krzewić postawy patriotyczne oraz budować wrażliwość społeczną. Udział w akcji weźmie każda z naszych szkół, a więc Szkoła Podstawowa klasy 1-3 i 4-8, Branżowa Szkoła I Stopnia oraz Szkoła Przysposabiająca do Pracy. Każda ze szkół przygotuje 10 kartek! :)
Sprzątanie świata
- Szczegóły
- Kategoria: Zespół Szkół Nr 3
- Opublikowano: czwartek, 26.09.2019 08:45
- A.Balcerzak-Dębowa
W piątek 20 września nasza szkoła włączyła się do ogólnopolskiej akcji Sprzątania Świata – Polska 2019. Temat tegorocznej edycji brzmiał „Nie śmiecimy – sprzątamy – zmieniamy”. Tego dnia uczniowie uczestniczyli w apelach tematycznych, na których zostali zachęcani do podejmowania działań, dzięki którym nauczą się nie tworzyć niepotrzebnych odpadów i będą stawać się coraz bardziej odpowiedzialnymi ludźmi. Przypomniane zostały również zasady prawidłowego segregowania śmieci
"Polsko - hiszpańskie wariacje" - zajęcia językowe
- Szczegóły
- Kategoria: Zespół Szkół Nr 3
- Opublikowano: środa, 18.09.2019 08:26
- Krasucka Maria
Zespół Szkół nr 3 we Włocławku od 1 września 2019 roku rozpoczął realizację projektu pn. "Polsko - hiszpańskie wariacje", dofinansowanego z programu PO WER Ponadnarodowa mobilność uczniów. Pierwszym etapem realizacji projektu, po przeprowadzeniu rekrutacji, wypełnieniu ankiety oraz innych dokumentów jest przygotowanie uczniów do mobilności. Przez miesiąc uczniowie będą uczestniczyć w zajęciach językowych, kulturowych i merytorycznych,
Zebrania z Rodzicami oraz Radą Rodziców
- Szczegóły
- Kategoria: Zespół Szkół Nr 3
- Opublikowano: niedziela, 08.09.2019 19:13
- Ewa Fol
Dnia 12 września (czwartek) o godz. 16.00 odbędą się zebrania z rodzicami, ponadto tego samego dnia o godz. 16.45 odbędzie się zebranie Rady Rodziców w stołówce szkolnej. Zapraszamy!
„Polsko – hiszpańskie wariacje” - działania rekrutacyjne
- Szczegóły
- Kategoria: Zespół Szkół Nr 3
- Opublikowano: piątek, 06.09.2019 08:22
- Krasucka Maria
Rozpoczynamy działania rekrutacyjne i wprowadzające uczniów do udziału w projekcie „Polsko – hiszpańskie wariacje” Podczas rekrutacji z grupy chętnych będą brane pod uwagę: wyniki w nauce, frekwencja, zaangażowanie w życie szkoły, chęć prezentowania kultury regionu i Polski. W dniu 5 września br odbyło się pierwsze spotkanie informacyjne. We wrześniu odbędzie się rekrutacja uczniów i działania przygotowawcze do wyjazdu do Hiszpanii.
Menu obiadowe stołówki szkolnej
- Szczegóły
- Kategoria: Zespół Szkół Nr 3
- Opublikowano: środa, 04.09.2019 19:25
- Super User
PONIEDZIAŁEK, 09.09.2019 R.
Kapuśniak z kapusty białej z ziemniakami
(składniki: woda; ziemniak; boczek wędzony; kiełbasa wieprzowa wędzona; kapusta biała; włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por, natka); marchew; cebula; przyprawy: jarzynka (sól, suszone warzywa-w tym korzeń selera, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; cukier, skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboflawina; produkt może zawierać zboża, jaja, mleko, soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam), majeranek; pieprz ziarnisty, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy mielony, liść laurowy, ziele angielskie), pieczywo
Gulasz
(składaniki: szynka wieprzowa; cebula biała; mąka pszenna; masło 82% (tłuszcz, cukier, białko, sól); przyprawy: jarzynka (sól, suszone warzywa-w tym korzeń selera, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; cukier, skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboflawina; produkt może zawierać zboża, jaja, mleko, soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam), sól; pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy mielony)
Kasza jęczmienna
Buraczki zasmażane
(składniki: burak czerwony; masło 82% (tłuszcz, cukier, białko, sól); cukier; kwasek cytrynowy)
Lemoniada
(woda, cytryna, cukier, mięta)
WTOREK, 10.09.2019 R.
Żurek z ziemniakami
(składniki: woda; kiełbasa wędzona; boczek wędzony; śmietana 18% (śmietanka, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, stabilizator, regulator: guma guar, kultury bakterii fermentacji mlekowej); żurek w płynie (składniki: woda, mąka żytnia, przyprawy); przyprawa żurek (składniki: mąka żytnia, mleko odtłuszczone w proszku, sól, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, tłuszcz palmowy, czosnek suszony, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, mąka pszenna preparowana, cebula suszona, zioła, aromat, glukoza, wędzona maltodekstryna, wędzona sól, przyprawy. Produkt może zawierać jaja i soję); włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por, natka); mąka pszenna; przyprawy: jarzynka (sól, suszone warzywa-w tym korzeń selera, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; cukier, skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboflawina; produkt może zawierać zboża, jaja, mleko, soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam), pieprz ziarnisty, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy mielony, liść laurowy, ziele angielskie), pieczywo
Spaghetti
(składniki: łopatka wieprzowa; makaron (mąka pszenna, jaja); sos do spaghetti (pomidory, woda, cebula, cukier, przecier jabłkowy, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca – guma guar, zioła (w tym oregano), przyprawy i ekstrakty przypraw. Może zawierać seler), pieczarka, groszek konserwowy (groszek, woda, sól, cukier)
Owoc
Kompot z jabłek
(składniki: woda; jabłko; cukier biały)
ŚRODA, 11.09.2019 R.
Zupa ogórkowa z makaronem
(składniki: woda, ogórek kiszony; makaron (mąka pszenna, woda, jaja, kurkuma); porcje rosołowe; włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por, natka); marchew; śmietana 18% (śmietanka, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, stabilizator, regulator: guma guar, kultury bakterii fermentacji mlekowej); masło 82% (tłuszcz, cukier, białko, sól); przyprawy: jarzynka (sól, suszone warzywa-w tym korzeń selera, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; cukier, skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboflawina; produkt może zawierać zboża, jaja, mleko, soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam), pieprz ziarnisty, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy mielony, liść laurowy, ziele angielskie.
Kotlet drobiowy panierowany
(składniki: filet drobiowy; bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól. Produkt może zwierać jęczmień, owies, sezam i żyto); jaja; przyprawy: jarzynka (sól, suszone warzywa-w tym korzeń selera, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; cukier, skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboflawina; produkt może zawierać zboża, jaja, mleko, soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam), pieprz ziarnisty, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy mielony)
Ziemniaki
Sałata ze śmietaną
(składniki: sałata masłowa; śmietana 18% (śmietanka, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, stabilizator, regulator: guma guar, kultury bakterii fermentacji mlekowej), jogurt naturalny (mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych)); sól; cukier; pieprz czarny mielony)
Herbata z cytryną
(składniki: woda; cukier biały; herbata czarna; cytryna)
CZWARTEK, 12.09.2019 R.
Zupa jarzynowa z ziemniakami
(składniki: woda, ziemniaki; porcje rosołowe; mieszanka warzyw (marchew, seler, por, pietruszka, kalafior/brokuł, brukselka, groszek); włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por, natka); śmietana 18% (śmietanka, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, stabilizator, regulator: guma guar, kultury bakterii fermentacji mlekowej); przyprawy: jarzynka (sól, suszone warzywa-w tym korzeń selera, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; cukier, skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboflawina; produkt może zawierać zboża, jaja, mleko, soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam), pieprz ziarnisty, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy mielony, liść laurowy, ziele angielskie), pieczywo
Danie chińskie z ryżem
(składniki: filet kurczaka; ryż biały długoziarnisty; woda; papryka czerwona; pieczarki; cebula biała; mąka pszenna; przyprawa do dań chińskiech; sól; pieprz czarny mielony; pieprz ziołowy)
Mięta
(składniki: woda; cukier biały; mięta)
PIĄTEK, 13.09.2019 R.
Zupa pomidorowa z ryżem
(składniki: woda; porcje rosołowe lub kości wieprzowe; włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por, natka); ryż biały długoziarnisty; koncentrat pomidorowy 30% (pomidory, tłuszcz, cukier, białko, sól); śmietana 18% (śmietanka, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, stabilizator, regulator: guma guar, kultury bakterii fermentacji mlekowej); przyprawy: jarzynka (sól, suszone warzywa-w tym korzeń selera, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; cukier, skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboflawina; produkt może zawierać zboża, jaja, mleko, soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam), pieprz ziarnisty, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy mielony, liść laurowy, ziele angielskie)
Ryba zapiekana
(składniki: ryba; masło 82% (tłuszcz, cukier, białko, sól); koper)
Ziemniaki
Surówka z kapusty kiszonej
(składniki: kapusta kiszona; marchew; jabłko; sól; cukier; pieprz czarny mielony; olej)
Sok owocowy
(składniki: woda; sok owocowy)
Rozpoczęcie roku szkolnego 2019/2020!
- Szczegóły
- Kategoria: Zespół Szkół Nr 3
- Opublikowano: poniedziałek, 26.08.2019 21:40
- Zespół Szkół nr 3 we Włocławku
Dobre wiadomości!!! :)
- Szczegóły
- Kategoria: Zespół Szkół Nr 3
- Opublikowano: środa, 21.08.2019 12:31
- Zespół Szkół nr 3 we Włocławku
Miło nam poinformować, iż rozpoczęły się działania w zakresie rozbudowana naszej szkoły o łącznik i windę w ramach dostosowania do potrzeb osób z niepełnosprawnością. Łącznik skomunikuje budynek szkoły z salą gimnastyczną, salą rehabilitacji ruchowej i warsztatami Branżowej Szkoły I Stopnia. Urząd Miasta ogłosił postępowanie ofertowe, którego przedmiotem jest sporządzenie dokumentacji projektowo-kosztorysowej na rozbudowę budynków Zespołu Szkół nr 3.
Półkolonie letnie
- Szczegóły
- Kategoria: Zespół Szkół Nr 3
- Opublikowano: wtorek, 16.07.2019 08:56
- Anna Maszkiewicz
W dniach od 24 do 28 czerwca 2019 roku odbyła się Półkolonia letnia dla 31 uczniów Zespołu Szkół nr 3 całkowicie sfinansowana przez Gminę Miasta Włocławek, pod okiem doświadczonej kadry: p. Katarzyny Kłusek, p. Aleksandry Balcerzak-Dębowej i p. Marzeny Kuczewskiej. Przez cały okres trwania półkolonii opiekę medyczną nad podopiecznymi sprawowała